Inici » Amèrica del Nord

Amèrica del Nord

America_nordAmèrica del Nord” és un subcontinent d’Amèrica, que s’estén, geopolíticament, des d’Alaska i Grenlàndia al nord, fins a la frontera de Mèxic amb Guatemala i Belize al sud. El subcontinent limita al nord amb l’oceà Glacial Àrtic, i al sud amb el subcontinent centreamericà. En altres models continentals, com ara el model angloparlant, Amèrica del Nord és un continent que s’estén des d’Alaska fins a l’istme de Panamà, incloent-hi les Antilles.

L’Amèrica del Nord estricta compta actualment tres estats independents i tres dependències europees: el Canadà, els Estats Units d’Amèrica, Mèxic, Grenlàndia (territori autònom que pertany a Dinamarca), Saint-Pierre i Miquelon (col·lectivitat d’ultramar francesa) i Bermudes (territori autònom d’ultramar pertanyent al Regne Unit). Amèrica Central inclou, d’oest a est: Guatemala, Belize, El Salvador, Hondures, Nicaragua, Costa Rica, Panamà, a més de les Antilles.

A continuació hi ha una relació de jocs mancala que es juga o s’ha jugat tradicionalment a la regió de l’Amèrica del nord, que es poden trobar en aquesta web:

  1. Ayo ararà
  2. Wari ararà
  3. Waurie, Warie o Wauri

Be Sociable, Share!