Inici » Àfrica Central

Àfrica Central

Àfrica central” és un terme usat per descriure la regió de l’Àfrica situada al sud del desert del Sàhara , a l’est del golf de Guinea i a l’oest de la vall del Rift. No confondre amb República Centreafricana o amb Federació d’Àfrica Central. La regió d’Àfrica central està formada per República Centreafricana, República Democràtica del Congo i Txad. Sovint inclou Camerun, Gabon, Guinea Equatorial, República del Congo (Congo Brazzaville) i São Tomé i Príncipe. Burundi i Ruanda (part d’Àfrica Oriental) a vegades són considerats part d’Àfrica Central.

Àfrica Central és una regió que està habitada principalment per pobles bantus. Les llengües bantus predominen, es parla també llengües nilo-saharianes i txàdiques en algunes zones.

A continuació hi ha una relació de jocs mancala que s’han jugat tradicionalment a la regió de l’Àfrica central, que es poden trobar en aquesta web:

  1. Akon o Akông
  2. Kale
  3. Kar
  4. Kisolo
  5. M’bere
  6. Mbek okola

Sobre amb segell de Gabon en commemoració Primer dia emissió (20 març 1989) editat per l’Office des Postes et Télécommunications de la République Gabonaise. Al sobre es pot veure un tauler d’Akong i al segell, uns homes que hi juguen. Col·lecció privada © Tots els drets reservats.

Tauler de joc Akong de Guinea Equatorial. Catálogo de Colecciones del Museo Nacional de Antropología, Madrid. Espanya. Foto: Miguel Ángel Otero © 2013 Ministerio de Educación, Cultura y Deporte | NIPO: 551-09-054-8.

Be Sociable, Share!